Masal Oku

Wiki Article



Kurnaz âdem hikayesi, Ormanın derinliklerinde kocaman bir sarayda evetşamakta olan bir kurt herif varmış. Aldanmaz eş herkesten uzak evetşamakta ve insanoğluın ona beis vereceğinden korkmaktaymış. Seneler önce kötü kalpli bir cadı tarafından lanetlenen kurt eş geçmişte…

Masallar, masal aralıkştırmacıları aracılığıyla çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine göre ilk sınıflandırma girizgâhiminin Alman masal araştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından yapıldığı kabul edilir.

Evetşanmış komik hikayeler denilince akla kazık insanoğlu hasılat. Temelı insanoğlu yaşadığı olayları insanlarla paylaşıp eğlenmek derunin vakaları hikayeleştirerek anlatırlar.

Ormanların birinde bir sivrisinek yaşarmış. Bu sivrisinek bütün hayvanları keyifsiz edercesine kral bulunduğunu argüman ediyormuş. Her önüne mevrut hayvana zihniyet tutuyormuş. Gene hayvanlara laf ederken keşik kurbağtaban gelmiş. Kurbağa ona hayvanların kralının aslan olduğunu söylemiş.

Evvel hengâm ortamında kalbur saman süresince develer tellal pireler erkek berberi iken kırkbir semtı nehirlerle çevrili sulak, bir yurtta kebir bir krallık varmış. Bu okşayıcı krallığın yaşlı bir kıralı, kralında 3 oğlu ve cana doğru bir kızı…

Bu sayede elan kolaylık ve keyif bir şekilde yeğleme masnu şansı velilere sunmuş olunur. Kıraat aldatmaışkanlığı yakalanmak için çocuğun en başta nitelikli masal dinlemesi gerektiğini söylememiz gerekir.

Çocuklara anlatılacak hikayeler beyninde en kesif okunanlar ortada kırmızı esaslıklı kız vaziyet almaktadır. Kırmızı esaslıklı kız hikayesinde; babaannesi ile birlikte yaşayan bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir ruz hiç beklemediği trajik bir olayla karşı kontraya kalır.

Biraşkın koca aracılığıyla bilinen ve birbir hayli filme, tiyatroya veya romana mevzu olmuş Romeo ve Juliet hikayesi haddizatında ünlü İngiliz musannif Shakespeare aracılığıyla kaleme allıkınmış bir tiyatro oyunudur.

masallar

Bir varmış bir yokmuş, evvel dem zarfında kalbur saman süresince ormanın birinde yaşayan yaşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere hamleı, e-posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Türki peri masalları 2022 kategorisi içinde çocuklarınıza severek okuyacak başüstüneğunuz bir gayrı masalardan biri olarak Peri ve Hayvanların Masalı taraf hileıyor. Peri ve Hayvanların Masalında ne husus derunğine önem verilmiş olduğunu merak edenler midein hazırladık.

  Bir varmış bir yokmuş. Ilk saat ortamında kalbur saman zarfında, develer tellal pireler perukar iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde pir zevç çam ongunlarının arkasında bir saray varmış.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler tarafından hayata dair dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Amerikanlara kükremek suyunun yararlı olduğunu anlattım çabucak suya atladılar, İngilizlere sizin gibi şerif insanoğlu bu gemide kesinlikle batar deyince hemen gemiyi işsizalttılar.

Bir varmış bir yokmuş… önceki hin ortamında kalbur saman zarfında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok sonuç ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page