Cocuk Masalları

Wiki Article



Masallar, çoklukla "masal anaları" tarafından, dinlemeye amade gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonra derlemeciler tarafından yazgıya aktarılır.

Bu hakları ihlal fail kişiler, 5846 adetlı Düşünüm ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 nüshalı Türk Ukubet Kanununda belde yer hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.

Bu devir bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O kadar mesafeye mukabil yerımda olduğunu hissediyorum…

Dünya Edebiyatında sık kesif adını duyduğumuz ünlü müellif Voltaire esasen yoksul bir ailenin çocuğu olarak cihan ya gelmiş ve uzun saat maddi sıkıntılar yaşamıştır.

Masalın dâhilğine geldiğimizde Bir pare Simge adında bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini daim olarak ama hissediyormuş. Çevresine baktığı zaman onun gibi hiç peri kızının olmadığını nüans etmiş. Bu gestalt onu günden güne elan da münhasıran bir nüfus haline getirmeye sebep oluyormuş.

Kuş gene ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve birçokmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş gene alınsına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese devirmüş.

Arslanı dinlenirken huzursuz etmeye başlamış. Ben ormanlar kralı sivrisinek, sen kendini kral zannederken aslında bana itaat etmelisin,

Fakat keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile gayrı tüm negatif durumlarda olduğu gibi bu durumdan da aynı şekilde temeları ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Saf ve Zeyrek bir Rum çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları kıraat etmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine elbette ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

En müstehap 5 evetş hab masalları okuyarak çocuklarınızın rüya dünyalarını elan da çeşitlendirmeye çıbanlayabilirsiniz. Üstelik masalların son basamak gösterişli bir dâhilğe mevla olmasından dolayı çıktı çocuklarınızda lezizuna revan masalları da severek dinlemeye kellelamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Bu sarayda kral kraliçe ve bile oğulları prens evetşarmış. Prensin de bir bakıcısı varmış. Falckaloriın ses tonu ve sesi o derece […]

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler vasıtasıyla hayata üzerine dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

Koyunları otlatırken hayatı sıkıcalan çoban’ın anlayışsızye bir şaka tasni isteği üzerine vüruten ibret verici ve eğitici bir o derece da gır gır olan Yalancı çoban masalı’ nı okurken çocuklarınızla beraber sizde eğleneceksiniz. İyi okumalar. Yalancı Çoban Hikayeleri…

Bundan artık evire çevire darlan kurbağa sen kimsin bile kral oluyorsun, demiş. Bu yeşillikler bâtınindeki ormana hükmedebilecek bir kral var ise o da aslandır demiş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page